BRIEF DESCRIPTION

We have lowered the finish floor level and raised the floor level in the top floor bathroom to increase the ceiling height in the kitchen area up to 2.9m to match the Victorian house style creating an ample space for the family area, we have used a very limited space to create a bathroom and walking shower in the ground floor to offer extra functionality and logistic of the house.

Bathroom at the top floor has been refurbished, the ceiling level has been increased. We have retained all bricks from demolition process and carefully selected other bricks from reclaimed centre to create a feature wall in the extended kitchen area and combine the contemporary upgrade with the blueprint bricks of the Victorian era.

AT A GLANCE

Project Type Ambler Road - Finsbury Park - 2015
Client Private Residential - Rear House Extension - Terraced House
Services Provided Bricklaying, plumbing and tiling, painting & decorating, block and beam floor structural alteration, steelwork installation, glass roof installation

PROJECT GOALS

  • Increase liveable space for a growing family
  • Increase the headroom in house to match existing house style
  • Design and fit bathroom in a challenging space

How it begun..

Before…